Groei samen met Linda's Free to Be

Neem je toekomst volledig in eigen handen

17879026390897116.jpg
 

Verslaving om te overleven

Verslaving een woord waar voor vele een taboe op ligt of een negatieve lading. Als je tegen mensen zegt ik ben verslaafd, denken mensen al gauw aan een drugsverslaafde die met naalden in de goot ligt te creperen. Verslaving is alleen veel dichterbij dan je denkt. Uiteindelijk kent iedereen wel iemand in zijn omgeving die een verslaving heeft of is zelf verslaafd.

Verslaafd zijn aan iets kan van alles zijn. Maar wanneer is het een verslaving? Het is een verslaving als jij er zelf onder lijdt en je de “normale” dagelijkse dingen niet meer kan doen, wanneer je aan niets anders kan denken dan dat.

Jarenlang was ik verslaafd, ik was verslaafd aan alles. Er was altijd wel iets, wat ik gebruikte om maar niet te hoeven voelen. ( Seks, drank, drugs, relaties, shoppen, overmatig werken) En als ik dat niet deed had ik altijd nog mijn eetstoornis onderliggend. Deze was het hardnekkigst en het moeilijkste om echt vanaf te komen.

Een verslaving is een coop mechanisme, iets wat je inzet om het leven aan te kunnen. Het is jammer dat het nog steeds zo negatief wordt gezien. Tuurlijk het is vervelend als je verslaafd bent, maar het heeft je een hele lange tijd geholpen om te dealen met leven.

Weet dat je anders kan kiezen en dat je dit kan veranderen als je echt wil. Het is graven en onderzoeken wat de oorzaak is van je verslaving, wat maakt het dat je “ begonnen” bent?

Het is een interessante Innerlijke Reis die veel van je vraagt, maar met de goede ondersteuning en zelf discipline is alles mogelijk.

Ben jij klaar om deze reis aan te gaan met mij?